Home » Geen categorie » De vlag van Dokkum

De vlag van Dokkum

De vlag van Dokkum is als besluit van de raad van Dokkum op 29 januari 1948 bevestigd als de vlag van de Friese gemeente Dokkum. De vlag ziet eruit als volgt:

Vier even hoge banen van blauw, wit, geel en rood.

De vlag heeft naast de kleuren van het gemeentewapen ook nog de kleur rood. In Nederland is dit erg ongebruikelijk, maar de vlag zag er in 1708 al zo uit, dit is door Hesman in zijn vlaggenboek vermeld. Omdat Hesman een Dokkumer was wordt deze vermelding betrouwbaar geacht.

Mocht je zelf op zoek zijn naar een vlag van Dokkum of een andere vlag, neem dan een kijkje bij deze betrouwbare leverancier. Voor een bijpassende vlaggenmast met professionele levering kunt u hier een goed alternatief vinden.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *